ГоловнаКультура

В Україні знімають перший фільм у жанрі фентезі

"Сторожова застава" вийде в прокат 22 грудня 2016 року.

У грудні 2016 року в прокат вийде перший український фільм у  жанрі фентезі під назвою "Сторожова застава". Про це повідомила прес-служба FILM.UA Group, яка бере участь у створенні стрічки.

Картину за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського випускає в прокат компанія B & H Film Distribution.

У центрі сюжету - історія хлопця на ім'я Віктор, який потрапляє з 21 століття на тисячу років назад. У минулому він зустрічається з героями і бореться з міфічними істотами.

Локаціями для зйомок фільму стали Карпати і скелі Довбуша, Коростишівський кар'єр, екопоселення "Тетерівський кіш" та натуральний майданчик кіностудії FILM.UA, де спеціально побудували декорації самої сторожовий застави.

Комп'ютерну графіку і візуальні ефекти створюватиме українська студія Postmodern, володар багатьох престижних світових нагород, багаторазовий номінант на премію VES, аналог премії "Оскар" у сфері візуальних ефектів.

Режисер фільму - Юрій Ковальов (автор короткометражок "Останній лист", "Пиріг"). Ролі виконають Данило Каменський, Єва Кошова, Роман Луцький, Максим Дрозд, Георгій Дерев'янський, Станіслава Красовська, Наталя Сумська, Олександр Комаров, Ержан Нурімбет, Ерболат Тогузак і Іван Денисенко.

Дата релізу - 22 грудня 2016 року

Бюджет - 40 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram