ГоловнаПолітика

Суд визнав недійсною другу угоду між "Запоріжжяобленерго" та "Енергомережею"

Судове провадження за ще трьома позовами триває

Суд визнав недійсною другу угоду між "Запоріжжяобленерго" та "Енергомережею"
Фото: dynamo.kiev.ua

Суд задовольнив другу з п'яти позовних заяв Антикорупційного бюро про визнання недійсними угод відступлення права вимоги між ВАТ "Запоріжжяобленерго" та компанією "Енергомережа", пов'язаною з братами Суркісами.

Про це повідомляє офіційний сайт НАБУ.

Зокрема, суд визнав недійсною угоду, згідно з якою "Запоріжжяобленерго" поступилося "Енергомережі" правом вимоги боргу в розмірі понад 112,3 млн гривень від ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Судове провадження за ще трьома позовами триває.

Нагадаємо, наприкінці січня - на початку лютого НАБУ подало 5 позовів до госпсуду Києва про визнання недійсними угод відступлення права вимоги боргів великих споживачів електроенергії на загальну суму понад 346 млн грн від ВАТ "Запоріжжяобленерго", в якому державі належить понад 60% акцій, на користь ТОВ "ХК "Енергомережа".

9 березня суд задовольнив першу з п'яти позовних заяв, визнавши недійсною угоду, згідно з якою "Запоріжжяобленерго" поступилося "Енергомережі" правом вимоги боргу в розмірі понад 39,3 млн гривень від ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

10 березня Солом'янський райсуд Києва наклав арешт на 116 млн грн на банківських рахунках "Енергомережі".

Крім заборгованості ЗТМК, "Запоріжжяобленерго" поступилося ХК "Енергомережі" правом вимагати борги "Дніпроспецсталі". За це "Енергомережа" мала заплатити обленерго тільки 200 тис грн.

"Запоріжжяобленерго" зобов'язане направляти одержані від продажу електроенергії гроші держпідприємству "Енергоринок". Таким чином, у результаті угод перепоступки держава недорахувалася 346 млн гривень.

Міноритарний пакет акцій "Запоріжжяобленерго" належить братам Суркісам і Костянтину Григоришину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram