ГоловнаПолітика

Апеляційний суд визнав законним арешт пенсії Азарова

Суд погодився з доводами прокурора

Апеляційний суд визнав законним арешт пенсії Азарова
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд Києва визнав законним арешт пенсії колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова на поточному рахунку в державному Ощадбанку.

Про це повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури.

"29 березня Апеляційний суд Києва погодився з доводами прокурора управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генпрокуратури і підтвердив, що накопичені на банківському рахунку для пенсійних виплат кошти є предметом, на який можуть накладатися обмеження в розумінні ст. 170 КПК України, і визнав їх арешт законним", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва заарештував пенсії колишнього президента Віктора Януковича і Азарова. Це було зроблено за клопотанням слідчого ГПУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом змови Януковича, Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-голови правління "Укртелекому" Георгія Дзекона, директора ТОВ "ЕСУ" Іллі Солодовського.

Їм інкримінується розкрадання держкоштів на суму 220 млн гривень з жовтня 2010 року по липень 2013-го під час будівництва телекомунікаційної мережі спецпризначення.

У лютому 2016 року Апеляційний суд визнав незаконним арешт пенсійного рахунку Азарова. Однак, пізніше Печерський райсуд повторно заарештував пенсію екс-прем'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram