ГоловнаСуспільствоЖиття

У нелегальних обмінниках Києва вилучили понад 12 млн гривень (оновлено)

Під час слідства було проведено 31 обшук

Співробітники Державної фіскальної служби під час обшуків у нелегальних пунктах обміну валют Києва вилучили понад 10 млн гривень готівки.

Про це повідомляє офіційний сайт ДФС.

"За результатами обшуків 29 березня співробітники головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС спільно з працівниками СБУ вилучили готівкою 4,248 млн гривень, 127 тис. доларів США, 43 тис. євро і 820 тис. російських рублів та іншу валюту, що в еквіваленті становить понад 10 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Зазначається також, що правоохоронці викрили групу громадян України, які організували протиправну схему, спрямовану на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

"Для незаконної діяльності порушники використовували пункти обміну, які діяли без обов'язкової реєстрації та отримання відповідної ліцензії на право здійснення таких операцій", - йдеться в повідомленні.

Під час слідства було проведено 31 обшук.

Фото: ssu.gov.ua

Оновлення. Як повідомила прес-служба СБУ, було вилучено 12 млн гривень готівкою. Також силовики виявили техніку для обробки нелегальних операцій і "чорну" бухгалтерію, що підтверджує проведення угод з валютою.

Розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу - ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, раніше Національний банк опублікував список легальних обмінників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram