ГоловнаСуспільствоВійна

Bild назвала російських чиновників, які де-факто керують "ЛНР" і "ДНР"

Лідери бойовиків на засіданнях не присутні

Bild назвала російських чиновників, які де-факто керують "ЛНР" і "ДНР"
Замминистра экономики РФ Сергей Назаров
Фото: bild.de

Німецьке видання Bild опублікувало імена колишніх і діючих кремлівських чиновників, які фактично керують окупованим Донбасом.

Про це свідчать результати журналістського розслідування, проведеного Bild, інформує ЛІГА.net.

Журналісти видання отримали доступ до документів так званої "Міжвідомчої комісії РФ з надання допомоги постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей" від 23 жовтня 2015 року. Комісію створено в грудні 2014 року, її засідання проходять раз на два-чотири тижні. Вона фактично виконує роль "адміністрації" окупованого Донбасу, за словами джерела видання - "тіньового уряду".

До складу комісії входять заступник прем'єр-міністра РФ Дмитро Козак, її секретарем є заступник міністра економіки РФ Сергій Назаров, а також заступник міністра фінансів РФ Леонід Горнін. За даними джерела видання, Назаров є фактичним главою комісії. Він інформує друга президента РФ Володимира Путіна Козака про підсумки засідань.

Фото: bild.de

Комісія розділена на шість "робочих груп" - з фінансів і податків, відновлення промисловості, соціальних питань та суспільних послуг, торгівлі енергоресурсами, енергоринку і транспортної інфраструктури. "Робочі групи" у свою чергу тісно співпрацюють з російськими міністерствами і знаходяться під загальним керівництвом Федеральної служби безпеки.

Крім того, за даними видання, на одному із засідань комісії в жовтні 2015 року був присутній представник компанії ДТЕК, що належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Експерти видання дійшли висновку, що рішення "комісії" щодо Донбасу ухвалюються як щодо території, підконтрольної Росії. Лідери бойовиків на засіданні комісії не присутні - їх лише інформують про підсумки зустрічей.

Однією з головних завдань комісії називають "оцінку ефективності збору податків і зборів податковими органами територій (окупованих районів, - ред.) і розробку пропозицій щодо поліпшення їхнього функціонування та зміцнення бюджетної дисципліни".

Зазначається, що комісія діє згідно з планом, який передбачає створення маріонеткової освіти на Донбасі, чиє майбутнє вирішуватиметься виключно в Москві. На думку журналістів, це свідчить про провал Мінських угод.

Нагадаємо, за даними директора Національного інституту стратегічних досліджень Володимира Горбуліна, Кремль почав безпосередню підготовку до незаконної анексії Криму та агресії на сході України ще влітку 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram