ГоловнаСвіт

У Росії підпал дверей ФСБ визнали "знищенням культурної спадщини"

Справу художника Павленського перекваліфікували

У Росії підпал дверей ФСБ визнали "знищенням культурної спадщини"
Фото: tvrain.ru

Російські правоохоронці перекваліфікували кримінальну справу стосовно російського художника Петра Павленського, заарештованого після підпалу дверей будівлі ФСБ Росії на Луб'янці.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, інформує Русская служба Би-би-си.

"Петро Павленський через відеозв'язок сьогодні повідомив у суді про перекваліфікацію його справи на 243 статтю КК РФ (знищення або пошкодження об'єктів культурної спадщини)", - повідомив адвокат. Це стаття передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Раніше Павленському висунули звинувачення у "вандалізмі за мотивами ідеологічної ненависті" (частина 2 статті 214 КК). Слідство тоді вважало, що художник, підпалюючи двері будівлі ФСБ Росії, керувався "своїми політичними і соціальними цілями".

Нагадаємо, Павленського затримали 9 листопада 2015 року під час спроби підпалити центральний вхід у будівлю ФСБ Росії на Луб'янці. За словами художника, "палаючі двері Луб'янки - це рукавичка, яку кидає суспільство в обличчя терористичній загрозі", якою він вважає методи роботи російських силовиків.

При цьому він попросив слідство перекваліфікувати статтю обвинувачення з "вандалізму" на "тероризм", оскільки саме за цією статтею за підпал приймальні "Єдиної Росії" засудили українського режисера Олега Сенцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram