ГоловнаПолітика

Фірташ звинуватив США у злиднях України

Бізнесмен вважає, що країною керують із Вашингтона.

Фірташ звинуватив США у злиднях України
Фото: dmitryfirtash.com

Бізнесмен Дмитро Фірташ звинуватив США в тому, що Україна бідна.

Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg.

"Мене не влаштовує те, що в нас зовнішнє управління. Мені не подобається, що американці керують Україною. Може, вони взагалі розумні, але є одна проблема: треба розуміти, що все ж Україна - незалежна держава. І я хотів би, щоб Україною управляли українці, а не були під зовнішнім управлінням", - сказав він.

"Ці два роки показали, що Україна не є успішним проектом. Тобто Америка не впоралася із цим завданням. Замість того, щоб зробити якесь рішення, вона влаштувала поле бою. Все знищує, і політично, і економічно. І зробила країну практично злиденною", - додав Фірташ.

У зв'язку із цим він також виступив за зміну нинішнього уряду. "Вони показали, що вони бездарні, безпорадні і, крім піару, нічого робити не можуть", - заявив Фірташ.

Нагадаємо, що США намагаються домогтися екстрадиції Фірташа, який зараз проживає у Відні.

У США Фірташа звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму 18,5 мільйонів доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігархові загрожує до 50 років в'язниці і конфіскація всіх активів.

Суд першої інстанції навесні минулого року заборонив екстрадицію Фірташа, вказавши на неможливість виключити політичні мотиви запиту про видачу українця з боку США. У вересні прокуратура Відня подала апеляцію на це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram