ГоловнаСуспільствоПодії

Львівські залізничники хочуть розібрати історичну будівлю на Закарпатті (оновлено)

Співробітники залізниці заручилися підтримкою поліції

Фото: ua-travels.livejournal.com/lena_and_alex

Цього тижня працівники регіональної філії "Львівська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" вкотре спробують розібрати залізничну станцію у селі Приборжавське на Закарпатті, побудовану у 1908 році. Про це LB.ua розповів місцевий активіст Денис Добра.

Фото станції початку 20 ст.
Фото: Надано Денисом Доброю
Фото станції початку 20 ст.

"Мені подзвонив директор сільського краєзнавчого музею Андрій Світлинець і повідомив, що залізничники цього тижня знову спробують демонтувати вцілілу будівлю залізничної станції та шляхи до старого вапняного заводу. Жителі села Приборжавське (Іршавський район) на чолі з головою села вже неодноразово відвойовували залізницю і станцію і у працівників залізниці, і у заїжджих мисливців за металом. Але цього разу залізничники спробували заручитися підтримкою поліції", - розповідає Добра.

За його словами, залізничники попросили закарпатську поліцію організувати охорону громадського порядку під час розбирання станції.

Денис також повідомив, що численні звернення в "Укрзалізницю" з проханням передати будівлю на баланс громади села, щоб зберегти її як пам'ятку, результату поки що не дали.

"Львівська залізниця не планує і не планувала поки що розібрати станцію, оскільки є листи від РДА та ОДА з проханням передати станцію на баланс громади. Разом з тим, ця станція є списаною з 2014 року і за правилами безпеки має бути розібрана", - відповіли LB.ua у прес-службі Львівської залізниці.

Також кореспондент LB.ua звернувся з відповідним запитом, чи були звернення і як на них реагували, у Нацполіцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram