ГоловнаЕкономікаДержава

Після реформування "Укрзалізниця" збільшила обсяги навантаження, - Завгородній

Кризовий період пройдено, і в перспективі підприємство нарощуватиме виробництво

Після реформування "Укрзалізниця" збільшила обсяги навантаження, - Завгородній

Завдяки реформуванню і правильній економічній стратегії ПАТ «Укрзалізниця» вийшла на зростання навантаження. Така динаміка зафіксована за підсумками січня-лютого 2016 року.

Про це заявив голова ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Завгородній.

«Зростання навантаження «Укрзалізниці» за два місяці склало 2,1% до січня-лютого 2015 року. Це дуже важливий показник, оскільки раніше, за підсумками 2015 року спад становив 9,5%, а у 2014 році зниження перевищило 12%. Цього року, за підсумками 2-х місяців, зростання відзначено у цілій низці ключових для нас номенклатур. Так, навантаження вугілля зросло на 7,3% (до 8,7 млн т), чорних металів - на 9,4% (до 3,7 млн). На 7% підвищилося навантаження коксу, на 16% - цементу, на 19% - нафтопродуктів. Такі показники дозволяють нам розвивати виробництво і займатися модернізацією інфраструктури та рухомого складу. Наразі ми завантажили всі структурні підрозділи замовленнями і роботою. У нас повний робочий день і повний робочий тиждень. У ПАТ «Укрзалізниця» зараз працює понад 297 тисяч співробітників. Що дуже важливо, ми змушуємо свої підприємства працювати з прибутком, працювати на результат», - каже Завгородній.

На думку керівника підприємства, кризовий період пройдено і в перспективі «Укрзалізниця» буде нарощувати виробництво. Це результат реформування підприємства і переходу на більш ефективну модель управління.

«Найважчий для «Укрзалізниці» період вже позаду. Ми пройшли його минулого року завдяки тому, що не чекали зміни ситуації на ринку, а свідомо здійснювали реформу системи управління підприємством і його структури. Цю реформу необхідно було комусь почати. Перейти від застарілої моделі, від незручної конструкції до передового досвіду Європи. Інакше підвищити ефективність роботи неможливо. Реформа вже приносить свої плоди. Триває скорочення адміністративного апарату, багато процесів всередині підприємства значно прискорилися, ми стаємо більш мобільними, йде бюрократія, підвищується прозорість, знижуються корупційні ризики», - каже Завгородній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram