ГоловнаПолітика

Логвинський: ніхто з "Народного фронту" не подавав у ГПУ заяв з приводу Шабуніна

Звернення було адресоване сенаторові США.

Логвинський: ніхто з "Народного фронту" не подавав у ГПУ заяв з приводу Шабуніна
Фото: nfront.org.ua

Ніхто з депутатів "Народного фронту" не звертався в Генпрокуратуру з приводу діяльності Віталія Шабуніна.

Про це заявив нардеп від НФ Георгій Логвинський.

"У неділю після брифінгу в Генеральній прокуратурі і повідомлень у ЗМІ про те, що група депутатів, у тому числі я, нібито подали заяву в ГПУ щодо пана Шабуніна, я подзвонив декільком з названих на брифінгу колег і встановив, що ніхто з нас не звертався в Генпрокуратуру з такими зверненнями щодо дій пана Шабуніна та Центру протидії корупції", - заявив він.

Логвинський пояснив, що деякий час тому було подано колективну заяву за підписом близько 30 депутатів на адресу сенатора США з проханням підтвердити, що американська сторона надала 200 тис. доларів на реформу прокуратури.

"Генпрокуратура повідомила, що ці кошти нібито не отримувала, у зв'язку з чим ми звернулися до сенатора США по інформацію, чи були надані ці кошти і чи є правдивою заява ГПУ, що вона їх не отримувала. Ось таким було це звернення", - уточнив представник «Народного фронту».

"Тому інформація ГПУ є недостовірною", - додав він.

"Хочу повідомити, що жодні заяви щодо Шабуніна не подавалися, заяв про відкриття кримінальних проваджень не надходило", - підкреслив Логвинський.

Він зазначив, що його колеги-депутати, чиї прізвища згадували в Генпрокуратурі і з якими він говорив, також підтвердили цей факт.

"Документ, який продемонстрували - це звернення до сенатора США щодо питання, пов'язаного з передачею 200 тис. доларів Генеральній прокуратурі на реформи, проте прокуратура не дала вичерпної відповіді про використання цих коштів, і повідомила, що вона їх не отримувала", - підсумував Логвинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram