ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 50 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі

Ситуація залишається складною, але контрольованою

За добу бойовики 50 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 50 разів обстріляли позиції українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, в тому числі з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Найспекотніше" було в районі Авдіївки. Терористи 15 разів обстріляли опорні пункти бійців АТО зі 120- і з 82-міліметрових мінометів. Окрім того, неодноразово застосовували гранатомети, кулемети великого калібру і стрілецьку зброю.

Також тут бойовики спробували взяти штурмом один з опорних пунктів. Бійці ЗСУ відкрили вогонь у відповідь і диверсанти терористів - шість осіб - відступили. У напрямку Донецька обстріли вели в районах шахти Бутівка, Луганського, Пісків, Опитного і Зайцевого.

На інших ділянках фронту теж було неспокійно.

Поблизу Новотроїцького сепаратисти застосовували 120-міліметрові міномети і протитанкові ракетні комплекси. Також на Маріупольському напрямку бойовики обстрілювали позиції біля Мар'їнки, Широкиного і Тарамчука з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

"З метою утримання своїх позицій українські військові кілька разів відкривали вогонь. Загалом ситуація залишається складною, але контрольованою", - наголошено в повідомленні штабу.

Нагадаємо, вчора бійці 72-ї окремої гвардійської механізованої бригади відбили атаку бойовиків під Докучаєвськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram