ГоловнаСвіт

Трамп назвав США єдиною країною, яка бореться за Україну

На думку мільярдера, для Європи російські газ і нафта важливіші, ніж Україна.

 Трамп назвав США єдиною країною, яка бореться за Україну
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що США - єдина країна, яка по-справжньому бореться за Україну.

Трамп зазначив, що одна з речей, яку він ненавидить спостерігати - проблема в Україні.

"США найменше постраждали від того, що відбувається з Україною, тому що ми  містимося далі всіх географічно. При цьому всі сусіди України не особливо активно беруть участь у врегулюванні конфлікту. Подивіться на Німеччину і на інші країни - їм потрібна нафта, газ й інші речі з Росії, тому вони тримають язик за зубами", - сказав Трамп в опублікованому в суботу інтерв'ю в газеті The New York Times.

Він заявив, що критично ставиться до активізації США в плані надання підтримки Києву: "Ми (США) боремося за Україну, проте більше ніхто не бореться за Україну, крім самої України. Це мені не здається справедливим і логічним".

Трамп також зазначив, що, зважаючи на історичні та географічні чинники, Росія завжди буде мати сильніший вплив на Україну, ніж США чи будь-хто інший.

Як відомо, в кінці грудня 2015 року Президент США Барак Обама підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2016 рік, в якому збільшена загальна сума витрат, передбачених для України. Обсяг асигнувань Державному департаменту на допомогу для України на 2016 фінансовий рік складе не менш як 658 млн 185 тис. доларів, що на 145 млн доларів більше початкового запиту.

Засоби, які виділяються Держдепу і Міноборони США, будуть використані на програми військової допомоги Україні і можуть перевищити 300 млн доларів, які були закладені в бюджеті країни на потреби національної оборони.

Нагадаємо, раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп висловив упевненість, що в разі обрання його президентом він порозуміється з президентом РФ Володимиром Путіним, незважаючи на складнощі у відносинах між країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram