ГоловнаПолітика

У Кривому Розі проходять позачергові вибори мера

На посаду мера Кривого Рогу претендують 15 кандидатів.

У Кривому Розі проходять позачергові вибори мера
Фото: https://forum.4game.ru

Сьогодні, 27 березня в Кривому Розі проходять позачергові вибори міського голови.

За інформацією міської виборчої комісії, всі дільниці для голосування відкрилися вчасно. Голосування буде проходити на 293 дільницях, повідомляють «Коментарі».

Позачергові вибори Криворізького міського голови проводяться за мажоритарною виборчою системою абсолютної більшості. Якщо жоден з кандидатів не набере більше половини голосів виборців, які взяли участь в голосуванні, буде призначений другий тур.

У повторному голосуванні візьмуть участь два кандидати, що набрали в порівнянні з іншими найбільшу кількість голосів. При цьому переможець у повторному голосуванні визначається відносною більшістю голосів.

За крісло мера боротимуться 15 кандидатів, 10 з яких - самовисуванці.

Основними суперниками на посаду міського голови є нардеп Семен Семенченко від «Самопомочі» і самовисуванець, екс-мер міста Юрій Вілкул.

Нагадаємо, що за результатами другого туру виборів 15 листопада 2015 року мером Кривого Рогу був обраний член "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул, який набрав 89 209 голосів виборців. Його найближчий конкурент від "Самопомочі" Юрій Мілобог набрав 88 457 голосів. Тоді тисячі місцевих жителів вийшли на центральну площу з вимогою призначити перевибори мера міста.

30 січня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон про перевибори в Кривому Розі. 23 грудня 2015 Верховна Рада проголосувала за законопроект, яким постановила провести повторні вибори на пост мера Кривого Рогу 27 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram