ГоловнаСвіт

КНДР випустила ролик, в якому завдає ядерного удару по Вашингтону

Північна Корея знову пригрозила атакувати США.

Північна Корея випустила пропагандистський ролик під назвою "Останній шанс", у якому показано ядерний удар по Вашингтону.

У чотирихвилинному відео під веселу музику демонструють уявний запуск ракети по США, ядерний гриб, вибух Капітолію і врешті-решт - прапор США у вогні. Ролик опублікували на пропагандистському північнокорейському сайті.

Нагадаємо, від початку березня КНДР провела кілька масштабних військових навчань. Зокрема 21 березня КНДР запустила ракету на західному узбережжі країни. 18 березня Пхеньян із різницею у 22 хвилини також запустив дві балістичні ракети в бік Японського моря. Ще один запуск ракет північнокорейські військові здійснили 10 березня. Реактивні снаряди пролетіли близько 500 кілометрів.

9 березня Кім Чен Ин заявив, що КНДР вдалося зробити мініатюрними ядерні боєголовки, які будуть установлені на балістичних ракетах.

7 лютого в результаті запуску міжконтинентальної балістичної ракети було виведено на орбіту північнокорейський супутник Kwangmyongsong-4 ("Яскрава зірка-4"), призначений для спостереження за Землею. Світова спільнота сприйняла це як порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, що забороняють КНДР випробування і запуски балістичних ракет.

Після цього, а також у зв'язку з черговими ядерними випробуваннями Пхеньяна 2 березня РБ ООН схвалила найжорсткіші санкції проти КНДР за останні 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram