ГоловнаСвіт

Голова німецького Мін'юсту попередив про загрозу терактів у Німеччині

Влада Німеччини скерувала додаткові сили спецслужб на охорону аеропортів і вокзалів.

Голова німецького Мін'юсту попередив про загрозу терактів у Німеччині
Франкфурт-на-Майне, Германия
Фото: EPA/UPG

Міністр юстиції ФРН Хайко Маас заявив, що Німеччині не варто очікувати, що міжнародний тероризм "обійде її стороною". При цьому він наголосив, що не треба панікувати, незважаючи на всю серйозність становища.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами міністра, абсолютної безпеки в демократичній державі гарантувати не може ніхто. "Якщо нас зараз повністю паралізує страх - це означатиме, що терористи домоглися своєї мети", - цитує видання його слова.

Маас додав, що зараз у Німеччині частіше перевіряють документи, а на охорону аеропортів і вокзалів направлено додаткові сили спецслужб.

Наприкінці тижня в Німеччині заарештували двох підозрюваних у причетності до терактів у Брюсселі. Один із них був під спостереженням за свої салафітські погляди, а другий, за даними джерела в поліції, отримав два СМС-повідомлення, у тексті яких згадувався Халід Бакрауі. Саме ця людина, за версією слідства, привела в дію вибухові пристрої в брюссельському метро.

Теракти відбулися в Брюсселі 22 березня: вибухи прогриміли в аеропорту "Завентем" і на станції метро "Маальбек". У результаті загинула 31 людина, кілька сотень постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram