ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва пообіцяла звільняти паркувальників, які не видають чеків

У столиці працюватимуть контролери паркувальників

Влада Києва пообіцяла звільняти паркувальників, які не видають чеків
Фото: стоп-кадр из видео

Кожен паркувальник, який працює у столиці, повинен видавати водіям чек про оплату послуг паркування.

Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Ілля Сагайдак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нещодавно фіскальна служба в Києві виявила незаконні дії на комунальному підприємстві, а саме: керівництво разом з пересічними паркувальниками привласнювали собі близько 1,5 млн грн щомісяця. Я хочу, щоб кожен із вас зрозумів, якщо вас хтось спонукає збирати "чорні каси", знайте, що за це буде покарання. Ніхто вас не буде рятувати. Це буде ваша особиста проблема. Ми своїми діями хочемо змінити "обличчя" комунального підприємства і покладаємо великі надії на новообраного директора", - зазначив він під час зустрічі з паркувальними інспекторами.

Він також повідомив, що відтепер у Києві працюватимуть спеціальні контролери паркувальників - люди, які будуть перевіряти наявність видачі паркувального чека.

"Із цього дня будуть працювати групи, так звані контролери, які будуть зовсім несподівано приїжджати, паркувати своє авто і, якщо ви не будете видавати чек, ви будете відразу звільнені, а факт невидачі чека буде передано в правоохоронні органи", - наголосив Сагайдак.

Директор КП "Київтранспарксервіс" Артем Шамрай, своєю чергою, зазначив, що за травень 2015 року - березень 2016 року було звільнено 19 паркувальників, трьом оголошено дисциплінарне стягнення у вигляді догани, стосовно чотирьох проводять службове розслідування. Також триває внутрішній моніторинг для виявлення порушень трудової і фінансової дисципліни.

"Основні позиції, яких паркувальники повинні дотримуватися, чітко прописано в наших правилах. Ми надаємо жителям і гостям Києва сервіс, який повинен бути на найвищому рівні. Водій, який платить за паркування, хоче отримати від вас допомогу, а ви повинні дати йому підтвердження оплати своєї праці", - наголосив Шамрай.

Нагадаємо, діяльність "Київтранспарксервісу" за останні три роки розслідує податкова поліція. У зв'язку із цим мер Києва Віталій Кличко закликав водіїв завжди вимагати квитанцію за паркування.

При цьому він також закликав Верховну Раду прийняти закон "Про паркування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram