ГоловнаПолітика

Яценюк вважає шкідливим підконтрольний Порошенку Кабмін

Він нагадав про бажання Заходу бачити незалежного прем'єра

Яценюк вважає шкідливим підконтрольний Порошенку Кабмін
Фото: dyvys.in

Прем'єр Арсеній Яценюк в п'ятницю зібрав уряд на засідання, однак, всупереч очікуванням, про відставку не оголосив. Понад те, він дозволив собі завуальовану критику вибору Володимира Гройсмана як кандидата в прем'єри.

"Не я цю політичну кризу створював, але я вимагаю якнайшвидшого її вирішення. Персоналізація української політики призводить до втрати довіри до України як всередині країни між громадянами, так і серед наших зовнішніх партнерів. Укотре наголошую - прийму будь-яке рішення, яке стабілізує ситуацію і дасть можливість країні рухатися вперед. Зберіть 226 голосів, представте Кабінет, програму і реальну коаліцію, яка буде це виконувати. Або підтримуйте цей склад Кабінету Міністрів України", - сказав він.

Судячи з усього, під "персоналізацією" української політики Яценюк має на увазі те, що президент Петро Порошенко, чиєю людиною вважається Гройсман, з його призначенням отримає контроль над виконавчою владою.

Нагадаємо

, за законодавством Верховна Рада не може двічі протягом однієї сесії розглядати відставку Кабміну. В середині лютого спроба звільнити Яценюка провалилася. Поточна сесія парламенту завершиться в середині липня. Таким чином, зараз, щоб змінити уряд, потрібна заява прем'єра про добровільну відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram