ГоловнаПолітика

Справу Царьова передали в суд

Колишньому нардепу інкримінують зазіхання на територіальну цілісність

Справу Царьова передали в суд
Олег Царев
Фото: www.tvc.ru

Кримінальне провадження проти екс-нардепа, голови "парламенту Новоросії" Олега Царьова передано в суд.

Про це повідомляє Генпрокуратура, яка затвердила обвинувальний акт. Справу розслідувала СБУ за ч. 2 ст. 110 і ч. 3 ст. 109 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії, спрямовані на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу).

"Царьова звинувачують у тому, що у квітні-травні 2014 року, як народний депутат України і кандидат на посаду президента України, взяв участь у зборах проросійськи налаштованих громадян України, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території та державного кордону України шляхом визнання самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки" з використанням засобів масової інформації", - сказано в повідомленні.

Обвинуваченого оголошено в розшук.

Нагадаємо, Царьов у червні 2014 року очолив "парламент самопроголошеного конфедеративного Союзу Народних Республік". Втім, від ідеї об'єднати "ДНР" і "ЛНР" у Росії незабаром відмовилися, і "парламент" функціонувати перестав.

Царьов зараз переховується в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram