ГоловнаСвіт

У Франції відбулися сутички між студентами та поліцією

Правоохоронці застосували кийки та сльозогінний газ

У Франції відбулися сутички між студентами та поліцією
Фото: EPA/UPG

У столиці Франції Парижі 24 березня відбулися сутички між студентами, які протестують проти проекту нового Трудового кодексу, і поліцією.

Про це повідомляє Укрінформ.

Кілька тисяч студентів і учнів середніх шкіл, до яких згодом приєдналися викладачі, прийшли після обіду на столичну площу Інвалідів із плакатами "Ніч створена для поцілунків, а не для роботи".

У якийсь момент маніфестанти почали громити вітрини магазинів, автомобілі та кидати підручними засобами в поліцію. Вони спалили дві машини.

Правоохоронці змушені були застосувати сльозогінний газ. Двоє поліцейських отримали легкі поранення. Заарештовано щонайменше 15 осіб.

Сутички відбулися і в Нанті, де страйкарі закидали правоохоронців пляшками. У відповідь поліція застосувала кийки та сльозогінний газ. Заарештовано 9 учасників акцій протесту.

Молодь протестує проти зміни законодавства, що відкриває шлях до збільшення тривалості робочого дня і інших непопулярних заходів.

Нагадаємо, у Франції 9 березня відбулися більш ніж 140 демонстрацій і страйків на знак протесту проти майбутньої реформи трудового законодавства, ініційованої прем'єр-міністром Манюелем Вальсом і розробленої міністром праці Мірьям ель-Хомрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram