ГоловнаПолітика

"Народний фронт" назвав умови для входження в нову коаліцію

Більшість повинні складати фракції і в ній не повинно бути "Опоблоку".

"Народний фронт" назвав умови для входження в нову коаліцію
Дмитрий Сторожук
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народного фронту" готова розглянути пропозиції "Блоку Петра Порошенка" про нову коаліцію і призначення прем'єром Володимира Гройсмана за певних умов. Про це розповів нардеп Дмитро Сторожук.

"Ми неодноразово говорили про те, що якщо президента або БПП не влаштовує нинішній уряд, то найбільша парламентська фракція повинна взяти на себе відповідальність за кадрові зміни в Кабінеті Міністрів, запропонувати програму дій нового уряду, а також зібрати коаліцію в Раді під це. Тому "Народний фронт" вітає рішення "Блоку Петра Порошенка" офіційно висунути Володимира Гройсмана на посаду керівника уряду", - цитує Сторожука прес-служба НФ.

За його словами, кандидатуру Гройсмана і програму діяльності уряду на чолі з ним розглядатимуть на засіданні фракції. Після цього, зазначив Сторожук, буде прийнято відповідне рішення.

"Є дві вимоги: коаліція повинна формуватися відповідно до Конституції, тобто з парламентських фракцій, і друге - ми точно не будемо в коаліції з "Опозиційним блоком", це виключено", - зазначив депутат.

Нагадаємо, в нову коаліцію можуть увійти БПП, "Народний фронт", Радикальна партія і "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram