ГоловнаПолітика

Генпрокуратура спростувала звільнення членів команди Сакварелідзе

Співробітників виводять зі штату у зв'язку з реорганізацією

Генпрокуратура спростувала звільнення членів команди Сакварелідзе
Владислав Куценко
Фото: gp.gov.ua

Генпрокуратура не звільняє членів команди Давида Сакварелідзе. Про це на брифінгу в четвер заявив офіційний представник ГПУ Владислав Куценко.

Він зазначив, що зараз відбувається формування Генеральної інспекції замість Управління з розслідування кримінальних проваджень щодо співробітників прокуратури та інформаційної безпеки. У зв'язку з ліквідацією управління всім його співробітникам було запропоновано подати заяви на зарахування до Генеральної інспекції. Згідно із законодавством, під час реорганізації структури ГПУ співробітників необхідно було вивести зі штату, проте це не означає, що їх звільнено, сказав прокурор.

Куценко повідомив, що вже прийнято по переведення в Генінспекцію більш ніж десять осіб зі старого управління, в тому числі Яніса Симонова, який є державним обвинувачем у справі "діамантових прокурорів".

Прокурор підтвердив, що співробітникам управління видали повідомлення про звільнення. Але при цьому кожному, хто отримав такий документ, надали також список вакантних посад, в тому числі в Генеральній інспекції.

У зв'язку з цим Куценко звинуватив Сакварелідзе в маніпулюванні фактами. "Або він не знає законів, або професійно маніпулює. Тому що, якщо ви знаєте, велика частина його кар'єри є політичною кар'єрою", - заявив прокурор.

Нагадаємо, Сакварелідзе вважає, що його команду намагаються прибрати з Генпрокуратури у зв'язку зі справою "діамантових прокурорів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram