ГоловнаПолітика

Обвинувальний акт проти Плотницького передали до суду

Ватажка "ЛНР" судитимуть за викрадення Надії Савченко

Обвинувальний акт проти Плотницького передали до суду
Игорь Плотницкий

Прокуратура Києва 24 березня передала в суд обвинувальний акт щодо ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького у справі про викрадення надії Савченко.

Слідство встановило, що Плотницький на початку травня 2014 року утворив і очолив незаконне збройне формування "Зоря", а незабаром був оголошений "міністром оборони ЛНР".

17 червня того ж року за його наказом бойовики "Зорі" напали на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". Під час бою їм вдалося захопити в полон старшого лейтенанта ЗСУ Надію Савченко і вивезти її до Луганська, де вона тривалий час утримувалася в будівлі обласного військового комісаріату.

Пізно ввечері 23 червня Савченко проти її волі переправили під охороною через державний кордон України на територію Російської Федерації.

Виходячи з цього, Плотницькому оголошено підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.258 (терористичний акт) і ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 22 березня Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 колонії загального режиму, визнавши її винуватою у вбивстві, замаху на вбивство і незаконному перетинані російського кордону.

Судовий процес над Надією Савченко тривав з середини 2015 року. Як заявляється у справі, льотчиця, яка служила в добровільному батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк та Антон Волошин. Також у справі стверджується, що в подальшому Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її затримали. Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, її незаконно вивезли до Росії, де проти неї і сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram