ГоловнаПолітика

Депутат нагадав Порошенкові про політичні кризи за Конституції 1996 року

"Твердження, що кризи за старої Конституції не сталося б, сумнівне"

Депутат нагадав Порошенкові про політичні кризи за Конституції 1996 року
Фото: nfront.org.ua

Учорашня заява президента Петра Порошенка про те, що за Конституції 1996 року сьогоднішньої політичної кризи могло б не бути, спростовується історією України.

Про це в четвер, 24 березня, заявив нардеп Олег Медуниця, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"Слід пам'ятати, що саме в період дії Конституції 1996 року в Україні сталося кілька значних політичних конфліктів. Варто згадати хоча б внесення у 1999 році кандидатури Ющенка як потенційного прем'єра. Віктор Андрійович називав себе "сином Кучми", проте через два роки його гучно відправили у відставку через кризу у верхніх ешелонах влади. Можна згадати і перше прем'єрство Тимошенко: Кабмін, який Ющенко називав кращим, зі скандалом відправили у відставку через півроку роботи. І все - через політичні чвари. Тобто твердження, що кризи за старої Конституції не сталося б, сумнівне і спростовується прикладами з недавньої історії", - заявив Медуниця.

Спроба Віктора Януковича повернути собі повноваження, які мав Леонід Кучма, взагалі закінчилася революцією, нагадав Медуниця.

Він вважає, що вирішення кризи залежить не від обсягу президентських повноважень, а від політичної відповідальності й мудрості.

"І за нинішньої Конституції президент, маючи найбільшу парламентську фракцію, зберігає потужний політичний вплив в Україні. Фактично, саме голоси фракції БПП є запорукою успішного голосування за кандидатуру прем'єра. Тому президент, по суті, бере безпосередню участь у висуванні того чи іншого кандидата на пост глави уряду", - сказав депутат.

"Однак "БПП" досі грає в ігри і з колегами по парламенту, і з українцями: вимагають зняти Арсенія Яценюка, не пропонуючи при цьому альтернатив", - підкреслив Медуниця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram