ГоловнаПолітика

Багато ультраправих в Україні є агентами ФСБ, - Пашинський

У Пашинського стався конфлікт з Лубківським

Багато ультраправих в Україні є агентами ФСБ, - Пашинський
Фото: Макс Требухов

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, нардеп Сергій Пашинський заявив, що багато представників ультраправих організацій в Україні є представниками Федеральної служби безпеки Росії. Про це він заявив в Інституті Горшеніна на круглому столі "Наслідки терактів у Брюсселі для Європи й України".

"Дуже багато ультраправих - це працівники спецслужб ФСБ. І хочу сказати, що Росія для досягнення своєї мети не гребує нічим..." - заявив Пашинський.

Заяву нардепа прокоментував радник екс-голови СБУ Валентина Наливайченка Маркіян Лубківський:

"В Україні немає системного тероризму. Держава має бути досить розумною і виваженою, щоб звинувачення в тероризмі кидати на людей патріотичних, які сьогодні захищають нашу Батьківщину. З одного боку, вони воюють на сході, а з іншого боку, на них нав'язують ярлики, до яких вони не мають стосунку".

Після цього Пашинський заявив, що він шокований цією реплікою.

"Я правильно вас зрозумів? Якщо агент ФСБ називає себе українським націоналістом, то СБУ не має права його розслідувати?" - обурився він.

"Я звертаю увагу: я у своєму виступі сказав, що ФСБ всередину правих рухів впроваджує своїх агентів. І з цим потрібно боротися. На що пан Лубківський зараз говорить, що я звинувачую українських патріотів?" - обурився він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram