ГоловнаСвіт

Російський генерал підтвердив використання спецназу в Сирії

Угруповання російських військ, що залишилося, достатньо для контролю за дотриманням режиму припинення вогню

Російський генерал підтвердив використання спецназу в Сирії
Фото: EPA/UPG

Генерал-полковник Олександр Дворніков, який командував військовим угрупованням Росії в Сирії, в інтерв'ю "Российской газете" заявив, що російські збройні сили, всупереч офіційним повідомленням, були там задіяні не тільки в повітрі, але і на землі. Про це інформує Русская служба Би-би-си.

За словами Дворнікова, він командував російським угрупованням близько півроку, і в Сирії досі діють бійці російських сил спеціального призначення.

Двірників стверджує, що спецназівці здійснюють у Сирії розвідку об'єктів для авіаударів, наведення літаків на цілі в віддалених районах, а також вирішують якісь "інші спеціальні завдання".

Як заявив Дворніков, у Сирії також перебувають російські військові радники, які допомагають сирійцям у плануванні бойових дій і в освоєнні російської військової техніки.

Генерал-полковник додав, що угруповання російських військ, що залишилося в Сирії, достатньо для контролю за дотриманням режиму припинення вогню та для захисту російського аеродрому Хмеймім і пункту матеріального забезпечення російського ВМФ у Тартусі.

"Російська газета" зазначає, що прізвище Дворнікова раніше ніколи не згадувалося в зв'язку з операцією в Сирії. Видання стверджує, що більшість подробиць операції досі засекречено, і Дворніков поділився тільки деякими деталями.

Нагадаємо, Росія почала військово-повітряну операцію в Сирії 30 вересня 2015 року.

США, Британія та інші країни НАТО заявили, що основною метою російських військових була помірна опозиція сирійському президенту Башару Асаду. Правозахисні організації також звинувачували Москву в загибелі мирних жителів і руйнуванні цивільної інфраструктури.

Москва послідовно заперечує всі ці звинувачення, наполягає, що здійснювала бомбардування позицій "Ісламської держави".

У кінці лютого 2016 року у переговорах, що проводилися під егідою ООН за участю країн Заходу і Росії, було досягнуто угоди про перемир'я між урядом Асада і декількома десятками опозиційних груп.

Президент Росії Володимир Путін наказав розпочати виведення основних військових сил РФ зі Сирії з 15 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram