ГоловнаПолітика

"Діамантові" прокурори відмовилися визнати свою провину

Шапакін і Корнієць заявили, що звинувачення "базується на припущеннях"

"Діамантові" прокурори відмовилися визнати свою провину
Александр Корниец
Фото: Центр Протидії Корупції

Колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і екс-заступник начальника головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін, так звані "діамантові прокурори", не визнають своєї провини.

"Не визнаю, за жодним із пунктів звинувачення", - сказав Корнієць на засіданні Голосіївського районного суду Києва.

Також він заявив, що звинувачення "базується на припущеннях", додавши, що готовий давати свідчення у справі в суді.

Те ж саме заявив і Шапакін.

Раніше суд заслухав повний текст обвинувального акта.

Нагадаємо, 6 липня 2015 року в будівлі ГСУ Генпрокуратури затримали Шапакіна та Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома у Корнійця було знайдено 35 пакетів із діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Організаторами затримання були заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе та колишній заступник генпрокурора Віталій Касько. При цьому вони не повідомили про свої плани генпрокурора Віктора Шокіна. Сакварелідзе і Касько неодноразово скаржилися на кругову поруку в ГПУ і всілякі перешкоди слідству. Справа "діамантових прокурорів" стала символом спроби очистити Генпрокуратуру від корупції.

Нещодавно близький до консервативного крила в ГПУ журналіст Володимир Бойко оприлюднив обвинувальний акт щодо Корнійця і Шапакіна. У ньому хабар у розмірі понад 400 тис. доларів, про який заявляли Сакварелідзе і Касько і фото якого було викладено в ЗМІ, не фігурує.

Після цього Сакварелідзе запропонував організувати громадський нагляд за судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram