ГоловнаСвіт

Поліція затримала підозрюваного в організації брюссельських терактів

Підозрюваний може бути причетний до терактів у Парижі.

Бельгійська поліція затримала в Андерлехті Наджима Лаашрауі (Najim Laachraoui), підозрюваного в причетності до серії терактів, що сталися 22 березня в Брюсселі.

Про це повідомляє DH.be.

За даними видання, федеральний прокурор країни Фредерік Ван Лев поки не підтверджує цієї інформації. Крім того, за даними DH.be, Лаашрауі також може бути причетний до терактів, які вчинили в листопаді 2015 року в Парижі. Сліди його ДНК були виявлені на вибуховій речовині, яку використовували бойовики у французькій столиці.

Наджим Лаашрауі
Фото: EPA/UPG
Наджим Лаашрауі

Як вважає бельгійська поліція, чоловік причетний до організації вибухів в аеропорту Брюсселя. Інші злочинці - брати Халід і Брахім Ель-Бакрауі - загинули при вибухах.

Лаашрауі, за інформацією порталу, народився у брюссельському районі Скарбек у травні 1991 року. У грудні 2012-го приєднався до сирійських джихадистів, узявши псевдонім Абу Ідрісс (Abou Idriss). Через декілька місяців вирушив до Сирії, а наприкінці 2013 року був оголошений у розшук.

У вівторок, 22 березня, в брюссельському аеропорту "Завентем" і на станції метро "Маальбек" сталися два теракти. Жертвами вибухів стала 31 особа, ще 250 отримали поранення. У Бельгії оголошено триденну жалобу. Рівень терористичної загрози в країні підвищено до четвертого - максимального.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram