ГоловнаПолітика

У Меджлісі закликали до нових санкцій проти Росії

Ескендер Барієв закликав Раду відреагувати на судовий процес проти Меджлісу.

У Меджлісі закликали до нових санкцій проти Росії
Эскендер Бариев
Фото: Макс Требухов

У Меджлісі кримськотатарського народу вважають, що проти Росії необхідно ввести нові санкції у зв'язку з бажанням РФ оголосити його екстремістською організацією.

Про це під час круглого столу "Крим у міжнародному порядку денному" в Інституті Горшеніна сказав Ескендер Барієв, український кримськотатарський політик, член Меджлісу кримськотатарського народу.

"Це практично не просто судове засідання щодо правозахисної організації, а практично судилище над усім кримськотатарським народом. Це продовження "справи 26 лютого", тому що вона починає ламатися і для того, щоб посилити ці процеси, потрібно оголосити Меджліс екстремістською або терористичною організацією", - заявив Барієв.

"Ми вважаємо, що необхідна активна реакція парламенту України. Я думаю, що не потрібно чекати остаточного рішення суду, тому що реакція європейських країн, друзів України повинна бути адекватна і мають бути посилені санкції щодо Криму і Росії, в тому числі в зв'язку з судовим процесом щодо органу кримськотатарського народу", - зазначив він.

Нагадаємо, в "Верховному суді Криму" розглядають позов про визнання громадського об'єднання "Меджліс кримськотатарського народу" екстремістською організацією та його заборону.

Меджліс - виконавчий орган курултаю, який є національним з'їздом, вищим представницьким повноважним органом кримськотатарського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram