ГоловнаСуспільствоПодії

Український Червоний Хрест почистили від гендлярів

Звільнено голову київської міськорганізації Ніну Гусєву

Український Червоний Хрест почистили від гендлярів
Фото: Мария Молотковец

Товариство Червоного Хреста України за результатами внутрішньої перевірки звільнило кількох керівників місцевих організацій. Вони поплатилися посадами за продаж гуманітарної допомоги.

Як повідомляється у прес-релізі неурядової організації "Transparency International Ukraine" (ТІ), український Червоний Хрест почав перевірки під тиском громадськості. За їхніми результатами було звільнено голову Київської міської організації Товариства Червоного Хреста Ніну Гусєву. Посади позбувся голова Солом'янської районної організації, а голова Печерської районної організації вирішив звільнитися.

Головам Деснянської, Оболонської та Печерської райорганізацій оголошено догану, а головам Голосіївської, Дарницької, Дніпровської, Святошинської і Шевченківської райорганізацій - попередження.

Триває перевірка в Одеському відділенні Червоного хреста. В Одесі у привласненні гуманітарного вантажу зі Швейцарії підозрюється голова обласної організації Тамара Барнич. На час проведення перевірки її відсторонено від виконання обов'язків. Також в Одесі триває кримінальне розслідування з цього приводу.

Нагадаємо, про те, що Товариство Червоного Хреста України продає гуманітарну допомогу і заробляє на платних курсах першої медичної допомоги, стало відомо на початку січня після журналістського розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram