ГоловнаЕкономікаБізнес

"Артемсіль" відправив першу партію "дешевої" солі, - в.о. директора

Реалізація продукції тепер відбувається за прямими договорами, без дилерів.

"Артемсіль" відправив першу партію "дешевої" солі, - в.о. директора

Сьогодні ДП "Артемсіль" відвантажила перших три вагони солі для найбільшої в Україні торгової мережі АТБ. Про це заявив в.о. директора "Артемсолі" Володимир Доля, пише РБК-Україна.

За його словами, це сталося в межах прямого контракту, підписаного держпідприємством з рітейлером без участі посередників, який передбачає поставку 15 тис. тонн продукції на умовах оплати протягом 5 днів з моменту відвантаження.

"Ми відвантажили перші 200 тонн солі прямому споживачеві, підвищивши при цьому відпускну ціну на 15%, зате на полицях АТБ наша сіль з нових поставок буде коштувати приблизно на 12% дешевше. Це стало можливим завдяки тому, що ми позбулися посередника в цьому колі - "виробник-продавець". Упевнений, слідом за лідером рітейл-ринку України до нас прийдуть й інші великі мережеві супермаркети, ми і з ними почнемо працювати без дилерів, підвищуючи тим самим рентабельність "Артемсолі" та знижуючи вартість продукту для кінцевого споживача", - заявив він.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, протягом останніх 20 років система збуту продукції "Артемсолі" полягала в реалізації продукції через дилерів і за прямими договорами, при цьому частка дилерських контрактів з кожним роком витісняла прямі контракти.

"На сьогодні мінімізація участі посередників у процесі збуту готової продукції - один з основних важелів оздоровлення підприємства", - вважає Доля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram