ГоловнаПолітика

Янукович обурився законопроектом про конфіскацію

Колишній президент стурбований долею українців

Янукович обурився законопроектом про конфіскацію
Фото: EPA/UPG

Колишній президент України Віктор Янукович обурений тим, що в Україні готуються прийняти закон про конфіскацію майна підозрюваних, що ухиляються від слідства.

"Розмови про "міфічні мільярди" Януковича є не більше як спробою нинішніх політичних невдах відвернути українців від того, що вони привели країну до краху. Політично і економічно", - зазначив Янукович у письмовому коментарі агентству Reuters.

"Якщо закон буде прийнятий, високопоставлені чиновники можуть конфіскувати все, що вони хочуть, у будь-якого українця без доведення вини чи постанови суду", - сказав він.

Український прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що закон дозволить уряду захопити аж на 50 млрд гривень ($1,9 мільярда) державних облігацій і використовувати гроші для соціальних і оборонних витрат.

Янукович купив облігації на награбовані гроші і володіє ними через складну мережу офшорних компаній на Кіпрі, Сейшельських островах, у Великобританії, Панамі та Белізі, заявляє влада України.

Законопроект після прийняття в цілому дозволить конфіскувати в бюджет ці активи Януковича та арештоване майно його соратників на загальну суму 50 млрд грн, повідомляв прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram