ГоловнаСвіт

Путін нагородив 17 військових за операцію в Сирії

Чотири людини отримали зірки Героїв Росії

Путін нагородив 17 військових за операцію в Сирії
Фото: EPA/UPG

Президент Російської Федерації Володимир Путін нагородив за операцію в Сирії 17 військових, у тому числі одну жінку. Чотири людини отримали зірки Героїв Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Зазначають, що орден отримав генерал-майор Юрій Яровицький, перший заступник командувача 1-ї танкової армії Західного військового округу РФ. В офіційно опублікованому списку нагороджених вказано трьох артилеристів.

Яровицькому дали орден Святого Георгія IV ступеня. У статуті нагороди зазначено, що її вручають, зокрема, за "проведення бойових і інших операцій на території інших держав при підтримці або відновленні міжнародного миру і безпеки, що стали зразком військового мистецтва".

Видання "Тайга.інфо" відзначило в списку сибірських військовослужбовців. Зокрема, видання написало про орден "За військові заслуги", що його отримав заступник начальника штабу управління 41-ї загальновійськової армії, базується в Новосибірську, полковник Віталій Жданов.

Окрім того, медаль "За відвагу" отримав ще один військовослужбовець із Сибіру - заступник командира гаубичного артилерійського дивізіону 120-ї артилерійської бригади 41-ї армії капітан Андрій Подільський.

У списку нагороджених є ще двоє артилеристів.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін на прийомі в Кремлі з нагоди вручення нагород учасникам операції в Сирії та вдовам загиблих вшанував пам'ять загиблого в Сирії Федора Журавльова, перервавши таким чином чотиримісячне замовчування загибелі військовослужбовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram