ГоловнаПолітика

Законопроект про спецконфіскацію стосується тільки корупціонерів і чиновників, - Бурбак

Бізнесменів норма не торкнеться

Законопроект про спецконфіскацію стосується тільки корупціонерів і чиновників, - Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Дія закону про спецконфіскацію буде поширюватися на чиновників і корупціонерів, які уникають слідства, - підкреслив Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак в ефірі телеканалу ICTV.

«Законопроект про спецконфіскацію не стосується представників бізнесу, а тільки чиновників і корупціонерів, які півроку не співпрацювали зі слідством і зникли за кордоном. Але, все ж, не крадіть, і вас не будуть притягати до відповідальності», - зазначив Бурбак.

Він підкреслив, що всі застереження, озвучені в сесійній залі під час обговорення цього законопроекту, розгляне робоча група під час підготовки його до другого читання. «Упевнений, що наступного пленарного тижня треба його розглядати й ухвалювати», - зазначив голова фракції.

Він нагадав, що «Народний фронт» вимагав, щоб законопроект №4057 внесли до порядку денного пленарного тижня і проголосували в першому читанні. Законопроектом визначається юридичний механізм повернення до Державного бюджету України понад 40 млрд грн, колишнього президента і його оточення. Ці кошти, за словами Максима Бурбака, вже закладено в бюджеті на 2016 рік на підвищення обороноздатності та підтвердження соціальних стандартів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram