ГоловнаПолітика

Україна і Великобританія підписали меморандум в оборонній сфері

Великобританія вирішила подвоїти допомогу Міноборони

Україна і Великобританія підписали меморандум в оборонній сфері
Министр по вопросам Вооруженных сил Великобритании Пенни Модант
Фото: Пресс-служба Минобороны

Міністр оборони України Степан Полторак і міністр з питань Збройних сил Великобританії Пенні Модант підписали Меморандум про співпрацю в оборонній сфері. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"В умовах тривалої агресії з боку Російської Федерації допомога Великобританії є однією з основних елементів протидії агресору й успішного реформування Збройних Сил України в досягненні ними стандартів НАТО", - зауважив Полторак.

Міністр з питань Збройних сил Великобританії Пенні Модант повідомила, що Великобританія прийняла рішення щодо подвоєння допомоги Міністерству оборони України.

За її словами, Великобританія надавала і буде продовжувати надавати комплексну допомогу Міністерству оборони України. І одним з елементів такої допомоги є участь в процесі підготовки і навчання військовослужбовців Збройних Сил України.

"Великобританія прийняла рішення подвоїти допомогу. Крім того, ми продовжимо надавати дорадчу допомогу. Це передбачено і підписаним сьогодні Меморандумом у сфері оборони, який відкриває для нас низку нових можливостей, нових проектів. І ми з нетерпінням чекаємо на початок реалізації цих проектів", - повідомила міністр з питань Збройних сил Великобританії та зауважила, що її країна прагне допомагати Україні як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, 16 березня міністр оборони України Полторак зустрівся з міністром оборони Канади Харджітом Сінгх Саджаном на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області (колишній Яворівський полігон Сухопутних військ України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram