ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд заочно заарештував екс-голову НБУ Соркіна

Ставленика Арбузова підозрюють у розкраданні мільярдів гривень.

Суд заочно заарештував екс-голову НБУ Соркіна
Игорь Соркин
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього голову Національного банку Ігоря Соркіна.

Про це сказано у висновку суду від 1 березня, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактами незаконного заволодіння посадовими особами НБУ і "Реал-банку" коштами Національного банку у вигляді стабкредиту на загальну суму близько 787,3 млн гривень.

Окрім того, Соркіна підозрюють у заволодінні більш ніж 2 млрд грн коштів Аграрного фонду за попередньою змовою зі службовими особами "Брокбізнесбанку".

7 вересня 2015 року Генпрокуратура винесла повідомлення про підозру Соркіну в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

У жовтні 2015 року суд арештував два машиномісця, які належать Соркіну.

З огляду на той факт, що Соркіна оголошено в міжнародний розшук, суд вважає за доцільне обрати йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, що Соркін керував Національним банком з січня 2013 року по лютий 2014-го. Його вважають близьким до Сергія Арбузова, якого і змінив на цій посаді. Після зміни влади він деякий час залишався радником Степана Кубіва, який змінив його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram