ГоловнаПолітика

Яценюк вважає, що заморожені гроші Януковича спробують вкрасти при зміні уряду

Прем'єр звинуватив ВР у покриванні Януковича.

Яценюк вважає, що заморожені гроші Януковича спробують вкрасти при зміні уряду
Фото: Ольга Якимович

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до парламенту з вимогою невідкладно повернутися до голосування за законопроект про конфіскацію 1,5 мільярда доларів режиму Януковича.

"Неголосування за цей закон - це покривання злочинів колишнього режиму", - заявив він на засіданні уряду в середу, 16 березня, повідомляє Урядовий портал.

За словами прем'єра, власниками цих коштів є 42 компанії-нерезиденти, зареєстровані на Кіпрі, Сейшелах, Панамі, Великобританії, Белізі: "Власники цих компаній безпосередньо пов'язані з Віктором Януковичем і його найближчим оточенням".

Голова уряду передав відповідні матеріали міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову і звернувся до міністра з проханням "сконтактувати із західними партнерами з тим, щоб правоохоронні органи іноземних держав допомогли в розкритті остаточних власників цих компаній і не дали можливості переписати власників компаній за кордоном".

"Як я розумію, про це зараз йдеться. Очікують або зміни уряду, або зміни політики і позиції. А потім скажуть, що не вийшло конфіскувати (ці кошти)", - зазначив Арсеній Яценюк.

"Потрібно невідкладно прийняти закон і щоб органи прокуратури завершили розслідування і, відповідно до закону, конфіскували ці кошти. Щоб наші західні партнери допомогли українській правоохоронній системі й українському народові в питанні як конфіскації коштів, так і неможливості переведення права власності на ці 42 компанії-нерезиденти на когось іншого, хто потім через судову систему України «відіб'є» ці гроші і розділить - тільки не в державний бюджет, а між іншими корумпованими чиновниками", - акцентував прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram