ГоловнаКультура

Ложкін написав книгу про трансформацію України

Глава АП вирішив поділитися своїми відкриттями

18 березня вийде у світ нова книга Бориса Ложкіна під назвою «Четверта республіка». Про це голова Адміністрації президента повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Фото: 4-republic.com

«У 2014-му, після Революції гідності, в історії нашої країни почалася нова епоха - Четвертої республіки, завдання якої - побудова сучасної демократичної держави і потужної економіки. Протягом першого року моєї роботи в АП мені доводилося багато дискутувати про історію України, її стратегії, реформи, необхідні для будівництва нормальної європейської країни. До кінця цього року я накопичив досвід і знання, які, без перебільшення, можна назвати унікальними. І у мене з'явилася потреба ними поділитися. Так народилася ідея написати книгу», - зазначив Ложкін.

За його словами, книга була написана в період з травня по грудень 2015 року за участю журналіста Володимира Федоріна.

«Головне завдання книги - відповісти на питання, винесене у її підзаголовок: чому Європі потрібна Україна, а Україні - Європа? Вона - про те, що з Україною можна і треба мати справу. Наша країна не повинна перетворитися у failed state. Навпаки, у ній - вирішення проблем для Європи, а не їхнє джерело. Я хочу довести, що Україна має майбутнє, показати, яким воно мені видається, і розповісти, що саме робиться і має бути зроблено для того, щоб це майбутнє було досягнуто», - зазначив Ложкін.

Як зазначає голова АП, «Четверта республіка» не є мемуарами або звітом про виконану роботу.

«Робота над книгою дала мені хорошу можливість поміркувати стратегічно, вийти за рамки щоденних завдань і заглянути далеко вперед - побачити горизонт. Я не бачу себе в публічній політиці і не вважаю за необхідне ретушувати свій образ для майбутніх політичних битв. Ця книга - відверта розмова про глибоку трансформацію, яку переживає Україна», - підкреслив Ложкін.

Книга Бориса Ложкіна «Четверта республіка» вийде у видавництві «Фоліо» українською і російською мовами загальним тиражем 6 тис. примірників. Обсяг книги - 250 сторінок. В інтернет-магазинах книга вже доступна для попереднього замовлення. Більше інформації про книгу - на сайті 4-republic.com.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram