ГоловнаСуспільствоПодії

У будівлі комітетів Ради розбили скляні двері

Валютні позичальники знову активізувалися.

Кілька десятків людей, які називають себе учасниками "фінансового майдану", прорвалися в будівлю комітетів Верховної Ради, де на фінкомітеті розглядали законопроекти про реструктуризацію валютних кредитів. Під час цього вони розбили скляні вхідні двері.

Фото: facebook.com/evgen.buderatsky

Як повідомляє "Укрінформ", вони виступають проти урядового законопроекту №4004, оскільки вважають, що під його дію не підпадає значна частина валютних позичальників.

Фото: facebook.com/evgen.buderatsky

Нагадаємо, 2 липня 2015 року Верховна Рада під тиском натовпу, що зібрався під будівлею парламенту, і де-факто шантажу з боку фракцій "Самопоміч", "Батьківщина" і Радикальної партії прийняла законопроект 1558-1, або законопроект про "долар по 5 гривень". Мінфін і Нацбанк підрахували, що виконання закону обійдеться державі в 95-100 млрд гривень, що неминуче обвалить українську фінансову систему. Наступного дня після прийняття закону депутати почали відкликати свої голоси.

Порошенко назвав цей закон популістським, спрямованим на задоволення "менш ніж десятої частки відсотка тих, хто не хоче або не може обслуговувати валютні кредити". У грудні він наклав вето.

25 листопада Кабінет Міністрів затвердив новий законопроект про реструктуризацію валютних кредитів, який покликаний допомогти громадянам і підприємствам, які брали кредити у валюті. Документ був розроблений Мінфіном спільно з НБУ і Незалежною асоціацією банків України та погоджений із 19 найбільшими банками України.

Він передбачає реструктуризацію іпотечних кредитів за поточним курсом і часткове списання боргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram