ГоловнаПолітика

Ахметов заявив, що готовий на все, щоб зупинити війну на Донбасі

Прес-служба не хоче коментувати чутки про призначення бізнесмена в ОРДІЛО.

Ахметов заявив, що готовий на все, щоб зупинити війну на Донбасі
Фото: shakhtar.com

Бізнесмен Ринат Ахметов готовий на все, щоб зупинити війну на Донбасі.

Таку заяву Ахметов зробив у відповідь на інформацію про те, що він нібито може стати головою адміністрації окремих районів Донецької області.

"У відповідь на матеріал, опублікований виданням "Дзеркало тижня", хочу зазначити, що прес-служба Рината Ахметова ніколи не коментувала і не буде коментувати чутки і домисли. Але якщо ви запитаєте, на що готовий Ринат Ахметов? Ринат Ахметов готовий на все, щоб зупинити війну, щоб припинити страждання людей. Він дійсно готовий зробити все, що від нього залежить, і навіть більше. Головне, щоб не була пролита кров. Ринат Ахметов був і залишається прихильником того, щоб до миру прийшли за столом переговорів", - йдеться в коментарі прес-секретаря Ахметова, який є у розпорядженні LB.ua.

Позиція Ахметова, згідно із заявою, не змінилася з літа 2014 року.

"Донбасу без України буде дуже важко. Україні без Донбасу - теж дуже важко. У Булата Окуджави є такі рядки: "Візьмемося за руки, друзі, щоб не пропасти поодинці". Сьогодні цей заклик дуже актуальний. На мій погляд, єдиний правильний шлях - це зміни в Конституції, децентралізація влади. Це тоді, коли влада з Києва переходить у регіони. Це тоді, коли владу не призначають, а обирають. І це тоді, коли місцева влада бере відповідальність за сьогодення і майбутнє перед людьми. Я глибоко переконаний, що щасливим Донбас може бути тільки в єдиній Україні", - заявив бізнесмен.

Нагадаємо, основні активи Ахметова зосереджені на сході України, зокрема частина його підприємств перебуває на окупованій бойовиками території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram