ГоловнаСвіт

Ставлення українців до Росії за останній рік покращилося

У доброму ставленні до країни-агресора зізналися 28% респондентів.

Українці мають найтепліші почуття до Білорусі і Польщі. Про це свідчить соцопитування, проведене в середині лютого Інститутом Горшеніна. Його результати оприлюднили в п'ятницю, 11 березня 2016 року.

83,6% респондентів заявили, що добре ставляться до Білорусі. У позитивному ставленні до Польщі зізналися 81,1% опитаних. Також високі показники у Грузії (80,6%), Канади (78,7%), Німеччини (77,5%) і Франції (75,6%).

Ставлення до Сполучених Штатів Америки, незважаючи на всю їхню підтримку України, не таке тепле: тільки 62,8% респондентів оцінюють його як позитивне, а більш ніж чверть зізналися в тому, що погано сприймають США.

Покращилось ставлення українців до Росії: за останній рік число респондентів, які позитивно ставляться до РФ, зросло з 24,7% до 28,4%.

Білоруський лідер Олександр Лукашенко також очолює рейтинг довіри в Україні. Йому довіряють 43,2% українців. Для канцлера ФРН Ангели Меркель цей показник становить 33%, для президента США Барака Обами - 26,6%, для президента РФ Володимира Путіна - 6,8%.

Дослідження проводилося з 8 по 17 лютого. Загалом у ньому взяли участь 2000 респондентів, які мешкають в усіх регіонах України (без урахування населення окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-2,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram