ГоловнаСвіт

У МЗС не драматизують заяву Юнкера про терміни вступу України в ЄС

Президент Єврокомісії заспокоював голландців напередодні референдуму

У МЗС не драматизують заяву Юнкера про терміни вступу України в ЄС
Фото: Сергей Нужненко

У Міністерстві закордонних справ не драматизують заяву президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера про терміни вступу України у Євросоюз.

Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна заявив Дмитро Кулеба, посол з особливих доручень МЗС України.

"Це заява спрямована виключно на голландську аудиторію і зроблена в Гаазі, до речі", - сказав він. Кулеба підкреслив, що ще ніколи відносини України і Євросоюзу не були такими хорошими, як зараз.

Перший заступник голови Комітету ВР у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе також порадила сприймати заяву Юнкера спокійно. "Я б не драматизувала заяву пана Юнкера. Насамперед вона спрямована на голландську аудиторію, щоб заспокоїти і розвіяти один із міфів про те, що Угода про асоціацію нібито означає, що вже завтра Україна вступає в Європейський Союз", - сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе вважає, що заява Юнкера не повинна вплинути на плани влади зробити так, щоб Україна вже до 2020 року була готова до вступу в ЄС або НАТО.

"Якщо ми мобілізуємося і будемо здатні впроваджувати ті зміни, які ми взяли на себе і за Угодою про асоціацію, і за різними міжнародними угодами, то ми можемо бути готові і за п'ять років. Тому давайте не драматизувати і не розслаблятися на 20 років. У наших інтересах побудувати Європу в Україні, а не привести Україну до Європейського Союзу", - сказала депутат.

Нагадаємо, Юнкер 3 березня заявив, що Україна не стане членом ЄС і НАТО у наступні 20-25 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram