ГоловнаСвіт

У Венесуелі з'явилася система подвійного курсу обміну валют

Девальвація болівара відносно старого курсу обміну склала 1425,9%

У Венесуелі з'явилася система подвійного курсу обміну валют
Венесуэла
Фото: wikipedia.org

У Венесуелі з 10 березня діє система обміну валюти, яка передбачає одночасне існування двох курсів.

Про це пише El Nacional.

Перший тип курсу валют (Dipro) встановлюється від 10 боліварів за долар, другий (Dicom) - від 206,9 болівара. Введення подвійного курсу пов'язано з девальвацією болівара на 1425,9% відносно старого курсу, який дорівнював 13,5 болівара за долар.

Dipro використовуватиметься для імпорту товарів першої необхідності: продовольства, медикаментів і сировини. Він буде також застосовуватися до іноземної валюти, яка інвестуватиметься в галузі охорони здоров'я, спорту, культури, науки і пенсійної системи.

Dicom застосовуватиметься у разі використання жителями країни кредитних карт венесуельських банків, під час обміну валюти мандрівниками, дипломатичними представництвами. Нафтові компанії, які отримують за експорт іноземну валюту, зможуть продавати її за цим курсом.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про девальвацію болівара 18 лютого. Глава держави зазначив, що це рішення ухвалили з метою захисту економіки у сферах охорони здоров'я, соціального забезпечення та інших важливих аспектах.

Після падіння світових цін на нафту, яка є головним джерелом валютних надходжень, у Венесуелі відзначається інфляція і дефіцит споживчих товарів. 5 січня Мадуро оголосив про введення у країні надзвичайних економічних заходів. Метою плану, як пояснив президент, є "збільшення фундаментальних показників виробництва, розповсюдження товарів, їхня комерціалізація і регулювання цін".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Венесуела скоротила робочий день чиновників заради заощадження електрики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram