ГоловнаЕкономікаДержава

Золотовалютні резерви НБУ зросли до $13,5 млрд

Золотовалютні резерви НБУ зросли до $13,5 млрд
Фото: Макс Левин

Міжнародні резерви України, за попередніми даними, станом на 1 березня 2016 року становили 13,538 млрд доларів  в еквіваленті.

Про це інформує прес-центр Національного банку України.

Згідно з повідомленням, за перші два місяці року обсяг резервів збільшився на 1,8% або на 238 млн доларів. У порівнянні з лютим 2015 року відзначено зростання резервів в 2,4 рази.

"Нарощування резервів протягом останнього місяця року сприяло розміщенню облігацій внутрішньої державної позики, деномінованих у доларах США. Це забезпечило надходження на користь уряду коштів в сумі 431,3 млн дол.", - йдеться в повідомленні.

Регулятор відзначив, що зростання резервів відбулося, незважаючи на необхідність Нацбанку проводити валютні аукціони для згладжування надмірних коливань курсу гривні. З цією метою протягом місяця було куплено валюти в обсязі 22,2 млн дол. і продано валюти в обсязі 181 млн дол.

Чистий продаж валюти Нацбанком під час аукціонів за лютий становить 158,8 млн доларів.

За підсумками місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань і поточних операцій уряду і Національного банку, відзначається в повідомленні.

Нагадаємо, Національний банк вирішив підвищити з 5 березня ліміт на продаж валюти населенню з 3000 до 6000 гривень на добу (в еквіваленті).

З 2 березня 2016 року НБУ  спростив здійснення переказів валюти за межі України для фізичних осіб-резидентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram