ГоловнаПолітика

Україна повернула Японії €2,5 млн кіотських грошей

Влада не зуміла витратити кошти

Україна повернула Японії €2,5 млн кіотських грошей
Анна Вронская

Україна повернула Японії невикористані 2,5 млн євро, отримані від продажу квот на викиди парникового газу в рамках Кіотського протоколу.

Про це на брифінгу повідомила в.о. міністра екології та природних ресурсів Ганна Вронська.

"Повернули 2,5 млн євро. Як ми порахували, це менш ніж 1% від коштів, які ми отримали від однієї з державних компаній ще у 2009 році", - сказала вона.

Вронська додала, що японська сторона спочатку наполягала на поверненні значно більшої суми, але в результаті було досягнуто домовленості про додаткову закупівлю 348 нових машин для Національної поліції і направлення частини коштів на модернізацію вагонів Київського метрополітену.

Нагадаємо, Україна у 2009-2010 роках отримала 470 мільйонів євро від Японії та Іспанії від продажу квот за Кіотським протоколом. Україна мала витратити кошти на узгоджені з цими країнами проекти до кінця 2012 року, проте не зуміла цього зробити. На щастя, Іспанію і трьох японських контрагентів вдалося переконати продовжити терміни освоєння грошей і не забирати їх назад. З четвертою приватною японською компанією переговори станом на осінь 2015 року тривали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram