ГоловнаПолітика

Європарламент написав "дорожню карту" реформування Ради

Місія Кокса склала 52 рекомендації за підсумками шестимісячної роботи.

Місія Європейського парламенту з оцінки потреб Верховної Ради під керівництвом Пета Кокса склала 52 рекомендації, які можуть підвищити ефективність роботи українського парламенту.

Серед них, наприклад, прийняття рішень більшістю присутніх депутатів за наявності кворуму (зараз потрібна більшість від конституційного складу); введення змішаних пленарно-комітетських тижнів через низьку ефективність тих тижнів, які зараз є виключно комітетськими; законодавче врегулювання статусу парламентської опозиції; скорочення числа комітетів.

Як повідомляє прес-служба Ради, спікер Володимир Гройсман вважає, що місію Кокса слід продовжити. Він пояснив, що мандат, чинний з вересня 2015 року по лютий 2016 року, був спрямований на технічну місію вивчення, оцінку потреб Верховної Ради і напрацювання плану. Це завдання виконано, тепер йдеться про другий мандат - на підтримку технічного впровадження рекомендацій.

"Я вважаю, що команда Європейського парламенту на чолі з Петом Коксом може бути ефективним механізмом впровадження, тому що важливо не просто написати план реформ, а треба його впровадити", - сказав Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram