ГоловнаПолітика

"Розпродаж" землі завдасть непоправної шкоди державі, - Добродомов

Умов для прозорого продажу земель в Україні немає, вважає нардеп.

"Розпродаж" землі завдасть непоправної шкоди державі, - Добродомов
Фото: www.rbc.ua

Дозволити провести “розпродаж "української землі урядом-казнокрадів - означає благословити розбазарювання останніх ресурсів країни. Про це повідомив лідер партії «Народний контроль», секретар Антикорупційного комітету ВРУ Дмитро Добродомов, коментуючи заяву прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про необхідність продажу 1 млн га землі, яка перебуває в держвласності.

"Після цієї заяви Яценюка стало очевидно, що уряд не збирається йти у відставку, поки не розкраде останнє, що залишилося в українців, - землю", - констатував нардеп.

На його переконання, не можна допускати продаж держземлі, не сформувавши перед тим прозорі кадастри власності і не створивши конкурентні умови для розвитку ринку землі.

"Пускати державні землі "з молотка" зараз - це віддати їх за безцінь тим олігархам, які в ручному режимі керують урядом і парламентом, викачуючи мільярди з держпідприємств у свої кишені. Тому ми закликаємо фракції парламенту і Президента України дати політичну оцінку намірам прем'єра розпродати безпрецедентні площі держземлі”, - зазначив Добродомов.

Крім того, депутат зазначив, що сподівається на максимальне прискорення розслідування корупційних справ, до яких можуть бути причетні нинішні ТОП-чиновники.

"Адже без належної правової оцінки вже відомих фактів розкрадання держмайна продаж 1 млн га землі стане черговим розбазарювання ресурсів країни і завдасть непоправної шкоди державі і суспільству", - наголосив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram