ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала голову цивільного корпусу "Азов-Крим" Краснова

Попередньо голову корпусу "Азов-Крим" звинувачують у незаконному зберіганні зброї

СБУ затримала голову цивільного корпусу "Азов-Крим" Краснова
Фото: ru.krymr.com

Служба безпеки України затримала голову цивільного корпусу "Азов-Крим", бійця батальйону ОУН, учасника блокади Криму і ЦК "Азов" Станіслава Краснова.

Про це Громадському повідомила мати подруги Краснова Марія Шелест.

За її словами, Краснова разом з її донькою Оксаною Шелест (дівчина, якій інкримінували замах на життя депутата, а саме жбурляння сніжкою в Горіну) заарештували в ніч проти 28 лютого. Попередньо голову батальйону "Азов-Крим" звинувачують у незаконному зберіганні зброї.

Нагадаємо, за інформацією прокуратури, 15 лютого в Києві пройшли обшуки за місцем проживання членів незаконного озброєного формування, які діяли під прикриттям батальйону "Крим". Під час обшуків було вилучено вісім пістолетів, 12 пістолетів-кулеметів, шість автоматів, дробовики, травматичні пістолети, 8 гранат із запалами, наркотики і боєприпаси.

Натомість у батальйоні заявили, що у квітні минулого року, згідно з наказом Генштабу про розформування добровольчих батальйонів, бійці здали всю зброю і вийшли із зони АТО. Також зазначають, що від літа минулого року неодноразово велися переговори про легалізацію батальйону в складі ЗСУ, але вони не дали результатів.

"На жаль, переговори закінчилися нічим. З того часу бійці батальйону "Крим" працюють у рамках громадського формування, яке виконує свої функції охорони громадського порядку виключно в рамках чинного законодавства і працюючи як підрозділ аеророзвідки на Сході України... На сьогодні бійці батальйону готові виконувати поставлені завдання, але виключно в рамках закону як підрозділ ЗСУ. На жаль, влада не дала нам такої можливості", - йдеться в заяві батальйону у Фейсбуці.

Краснов потрапляє в поле зору СБУ вже не вперше. У травні 2014 року СБУшники розгромили квартиру, яку Краснов орендував разом зі своїм другом кримчанином Олександром Костенком. СБУ повідомила, що затримала в Києві двох диверсантів, учасників терористичної групи, які "в січні прибули з Криму до Києва, де під виглядом прихильників Євромайдану приєдналися до активістів у КМДА". Силовики заявили, що виявили у квартирі таку кількість компонентів для виготовлення вибухових пристроїв (порох, селітра, ацетон, запали, бікфордові шнури, металеві контейнери, годинникові механізми і т.д.), що вибухово-технічні служби були змушені евакуювати жителів будинку.

Нагадаємо, добровольчий батальйон "Крим" був створений 2014 року з кримських татар. Після того, як майже всі добровольчі підрозділи увійшли до складу МВС або Міністерства оборони, "Крим" вийшов з території проведення антитерористичної операції. Протягом 2015 року велися переговори про легалізацію батальйону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram