ГоловнаСвіт

Інтерпол оголосив у розшук звинуваченого в організації вбивства Нємцова

Звинувачений у вбівстві Нємцова Руслан Мухудінов був заочно заарештований 8 листопада.

Інтерпол оголосив у розшук звинуваченого в організації вбивства Нємцова

Генеральний секретаріат Інтерполу оголосив у розшук Руслана Мухудінова, звинуваченого в організації вбивства Бориса Нємцова.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на адвоката сім'ї політика Вадима Прохорова.

Прохоров повідомив, що розшуком Мухудінова зайнялося національне бюро Інтерполу в Росії і генеральний секретаріат організації в Ліоні.

"На сайті цієї інформації немає, але ми постараємося, щоб її там розмістили", - сказав адвокат.

Прохоров зазначив, що Мухудінов, швидше, є "виконавцем, організатором" вбивства.

Раніше джерела "Росбалта" повідомили, що слідчий комітет і МВС передали в штаб-квартиру Інтерполу матеріали на підозрюваного Мухудінова.

"Мухудінов звинувачується в скоєнні особливо тяжкого злочину проти життя, за яке передбачено покарання <...> аж до довічного позбавлення волі", - говорилося, за даними агентства, в матеріалах Слідкому РФ.

Боєць батальйону "Север" МВС Чечні Руслан Мухудінов був заочно заарештований 8 листопада. Йому пред'явлено звинувачення у вбивстві і незаконному обороті зброї. У матеріалах слідства йдеться, що Мухудінов обіцяв заплатити за вбивство Нємцова 15 млн рублів. Він оголошений у федеральний і міжнародний розшуки.

У кінці грудня офіційний представник СК Володимир Маркін назвав Мухудінова "замовником і організатором скоєних злочинів".

Прохоров говорив, що не вірить цій версії.

"Хто такий Мухудінов? Це водій Руслана Геремеєва. Мухудінов дійсно один з організаторів, але назвати його замовником - це або новорічний жарт пана Маркіна, або новорічний подарунок Слідчого комітету керівництву країни, або особисто Рамзану Кадирову. Безумовно, водій Мухудінов не може бути замовником, тим більше, єдиним. Зазначено, що є ще невстановлені особи, але при цьому все зводиться до однієї людини", - прокоментував він.

Співголову партії РПР-ПАРНАС Бориса Нємцова застрелили декількома пострілами в спину 27 лютого на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. За звинуваченням у вбивстві було заарештовано п'ять осіб. Слідство вважає виконавцем вбивства Заура Дадаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram