ГоловнаСвіт

Набула чинності угода про перемир'я в Сирії

Зафіксовано незначні порушення режиму припинення вогню.

Набула чинності угода про перемир'я в Сирії
Сирия
Фото: www.timesofisrael.com

Угода про припинення бойових дій у Сирії офіційно набула чинності з 00:00 за дамаським часом (02:00 за Києвом) 27 лютого.

Як повідомляє агентство Associated Press з посиланням на сирійських повстанців, у різних частинах країни зафіксовано незначні порушення режиму.

За даними AP, урядові війська кілька разів порушили режим. Військові кілька разів обстрілювали район поблизу провінції Хомс, розповіли агентству активісти опозиції. Так, один зі співрозмовників АР розповів, що в околицях провінції Дараа також було чути удари.

Правозахисна організація "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR) також зафіксувала незначні перестрілки в районі Дамаска і Дераа. Однак загалом режиму припинення вогню дотримуються всі сторони конфлікту, повідомили правозахисники.

Спецпосланець ООН з питань Сирії Стаффан де Містура зазначив, що першого дня режим припинення вогню можуть спробувати зірвати.

У понеділок, 22 лютого, США і Росія домовилися про план перемир'я в Сирії. Угода передбачає продовження бойових дій проти терористичних угруповань і розмежування територій між силами поміркованих повстанців.

Сирійський уряд і представники опозиції погодилися з умовами перемир'я. При цьому опозиціонери зажадали від урядової армії припинення авіаударів і артобстрілів їх позицій, а також звільнення 18 районів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram