ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума відмовилася вшанувати пам'ять Нємцова хвилиною мовчання

Жириновський заявив. що шанувати пам'ять потрібно тільки тоді, коли Путін оголосить жалобу

Депутат Держдуми Дмитро Гудков на засіданні палати, яке відбулося сьогодні, запропонував вшанувати пам'ять політика Бориса Нємцова хвилиною мовчання, однак отримав відмову.

Про це він написав у своєму твіттері

Гудкову пояснили, що така пропозиція суперечить погодженим раніше домовленостям з приводу оголошення хвилини мовчання.

"Це питання не політики, це питання етики і людського ставлення до людини, яка працювала в Держдумі, була керівником фракції, першим віце-прем'єром, губернатором і діючим депутатом ярославських законодавчих зборів", - цитує "Интерфакс" Гудкова.

Одіозний лідер фракції ЛДПР Володимир Жириновський у відповідь заявив, що вставанням шанувати пам'ять потрібно тільки в одному випадку - "якщо президент країни оголосив у країні жалобу". Жириновський додав, що є багато хороших людей і сумних подій, про які хочеться пам'ятати. У приклад він привів Микиту Хрущова, який зробив "значно більший внесок в історію нашої країни, ніж Борис Нємцов".

Він нагадав, що рішення про проведення хвилини мовчання ухвалює Рада Думи. Голова Держдуми Сергій Наришкін погодився з лідером ЛДПР.

Бориса Нємцова застрелили в ніч з 27 на 28 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. Цього року 27 лютого акції пам'яті відбудуться у 50 містах по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram